Pantofi cu Toc

Pantofii cu toc – cel mai prețios aliat al unei femei

Istoria pantofilor cu toc incepe in Egiptul antic, fiind purtați atât de femei, cat și de barbati în cadrul ceremoniilor. Cea care i-a popularizat a fost însă Caterina de Medici, soția ducelui de Orleans care a devenit mai târziu rege al Franței. Scopul ei a fost acela de a mai adăuga câțiva centimetri înălțimii ei destul de reduse.
Deși a suferit un declin important în anii 1700 după Revoluția franceză, tocurile au revenit în forță. Pentru femeile din ziua de azi moda predomină, indiferent ca este vorba de păr, haine sau incaltaminte.

Gama de forme și culori a pantofilor cu toc este incredibila. Ei rămân cel mai adorat tip de incaltaminte pentru femei in prezent si acest lucru nu pare sa se schimbe în viitorul apropiat. Valoarea lor în ochii femeilor se păstrează fie ca merg la o nunta, fie ca merg la o petrecere, la serviciu sau la supermarket.

O pereche de pantofi cu toc poate fi cumpărata acum de oriunde: din magazine, mall, online. Popularitatea lor este întreținuta și de vedete, ceea ce determina o creștere a valorii acestora si un nivel ridicat al cererii. Designerii care i-au proiectat au știut nu numai să ofere câțiva centimetri în plus înălțimii femeilor, ci și sa determine femeile sa își modeleze mersul și mișcările din solduri, dând senzația de poezie în mișcare. Tocurile pot juca un rol decisiv în jocul seducției, oferind un ajutor deloc neglijabil. După cum spunea și Marilyn Monroe “da-i unei fete pantofii potriviți si ea va putea cuceri lumea”…

Moda este o creație in continuă evoluție. Designeri noi sau experimentați toți au intrat in cursă pentru a concepe noi și noi modele de pantofi cu toc. Viteza cu care apar noile colecții nu a fost anticipată.

Atunci cand femeile poarta tocuri, ele emană seducție, eleganță, rafinament. Sunt și bărbați care vor sa fie mai înalți, dar pentru ca tocurile nu reprezinta pentru ei o varianta acceptabila în societatea noastră, ei poarta pantofi care par normali la exteriori, dar care ascund secretul câtorva centimetri în plus în tălpile interioare ale incaltamintei.

Pantofii cu toc le permit femeilor sa se exprime, sa se impună, sa fie atrăgătoare, sa cucerească lumea din jurul lor. Pentru multe dintre ele incaltamintea a devenit o obsesie, iar cumpărăturile pantofilor un fel de ritual. Mihai Albu, cel mai celebru designer de pantofi român utilizează termenul “shoegasm” care descrie foarte bine starea femeilor atunci cand poartă pantofii minunați care le-au depășit imaginația.

No comments yet.

Lasă un răspuns